Muziek & Cultuur

Elk jaar worden er een aantal activiteiten op het gebied van cultuur en muziek ingepland. Dit kan zijn een voorstelling o.i.d. op school of op een andere locatie. Voor deze activiteiten is  een budget aanwezig. Het doel is de kinderen in aanraking brengen met cultuur en muziek, iets wat naast kennis ook belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. Een gemeentelijke subsidie gebruiken we om een aantal uren op het gebied van kunst en cultuur in te kopen.

Hieronder een greep uit de culturele en muzikale projecten, activiteiten en lessen die naast het reguliere programma zijn of worden aangeboden aan de leerlingen

• Kunst en cultuureducatie door Kunst en COO  zoals lessen djembee, dans, theater, beeldende vorming en zang (de gemeentelijke subsidie voor deze activiteiten is ook beschikbaar in 2012)
  • Kinderboekenweek met o.a. workshop verhalen vertellen groep 8, boekenmarkt, voorstelling doorkinderboekenschrijfster
  • Kinderboekenweek met o.a. Theater ‘Superhelden durven dapper te zijn’ groep 4
  • Nationale Voorleesdagen met verschillende ouders en bekenden als gastlezer
  • Openluchttheater groep 1 t/m 8

Naast de subsidie die onze school nu ontvangt, zijn wij bezig met het aanvragen van een stimulatie subsidie gericht op muziek.